torsdag 12. februar 2009

Galilea

Forrige helg reiste vi en god gjeng paa guidet tur nordover fra Jerusalem til Galiliea. Da vi kjorte over Armageddonsletten paa veien kom det en gullfin kommentar fra en av jentene, at hun var glad for at hun ikke hadde bygget hus der;) (For deg som ikke er Bibelnerd saa kan jeg roepe at det er her det store slaget en gang skal staa ifoelge Skriften).

Vi kjoerte videre over Golanhoydene, og jeg skjoenner hvorfor Israel ikke har interesse av aa gi hoyden som ble tatt i 1967 tilbake til Syria. Aa holde paa Golanhoyden er genialt i to henseender, baade for aa kunne se inn i fiendeland og for aa unnga at fienden (Syria) skal se inn i Israel. Man har god utsikt!!

Vi besokte ogsaa det omraadet som i Bibelen omtales som Cesarea og Filippi, det var her Jesus dro sammen med disiiplene for aa hvile paa et avsides sted. Dette var hvertfall intensjonen, men ender med at de maa mate fem tusen foruten kvinner og barn med fem broed og to fisker.

Omraadene i nord skiller seg ut fra lenger soer med at de er frodige og groenne, visst nok groent hele aaret her. Og det er nettopp slike steder som blir knyttet til aandelig liv i Bibelen. Eksempel paa dette finner man i Salme 1.

Vi besokte ogsaa berget der man tror Jesus holdt sin beroemte bergpreken. Ikke saa spesielt egentlig. Hoeydepunktet for min del var aa besoeke Tiberiassjoen, bedre kjent som Genesaretsjoen.


Genesaretsjoen: Et egnet sted til boenn og ettertanke


Guiden vaar Rami (i gult) viser entusiastisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar